1 februari 2024

Dierentuin.

Door jelleputs

1 mei 2023

We doen het deze keer een ochtend rustig aan. Met Jeffrey gaan we een ander deel van de stad bekijken. Via een stukje van de botanische tuin lopen we naar de enige twee modelbouwwinkels die het Zuidereiland rijk is. Gek genoeg zitten die letterlijk bij elkaar om de hoek.

Daarna gaan we naar een kleine dierentuin even buiten het centrum. We komen voor de kiwi’s, die hier worden gefokt om in het wild te worden uitgezet. Aangezien het nachtdieren zijn is hun verblijf verduisterd. Dankzij rode lampjes zijn ze toch redelijk te zien, maar natuurlijk slecht te fotograferen. Geloof maar gewoon dat ze schattig waren. Wel groter dan ik dacht. Ik verwachtte formaatje spreeuw, maar het was eerder kip.

Verder waren er in de dierentuin zo ontzettend veel loslopende kuikens van divers pluimage dat je letterlijk op moest passen er niet op te gaan staan. Ook waren er nogal on-Nieuw-Zeeuwse dieren zoals capibara’s en aapjes. Ook hadden ze een onwaarschijnlijk lelijk varken en een buitengesloten wallaby met een assertiviteitsstoornis.

Voor het avondeten maakt Jeffrey iets met zoetzure gefrituurde bloemkool en het is oprecht het lekkerste dat ik deze vakantie gegeten heb, restaurants meegeteld.

Voor het slapengaan kijken we een paar filmpjes van New Zealand Today. Als je vandaag maar één ding kijkt, laat het dan dit zijn: https://youtu.be/6t6rJFC53a4